2011. június 29., szerda

Petőfi Sándor: A hóhér kötele - Jelenlegi ára: 2 115 Ft

BookHouse könyvdiszkont: Az ezer könyv házaTisztelt Érdeklődő! A BookHouse Könyvdiszkont Csapata üdvözli Önt! Kérjük, csak a terméklapon olvasható szállítási feltételek elfogadása esetén licitáljon a termékre! A hóhér köteleA könyv listaára: 2490 Ft. Leírás:
A prózaíró Petőfi művészi és irodalomtörténeti jelentősége elhomályosodott a köztudatban zseniális lírájának fénye miatt, pedig útirajzaiban, de egyetlen regényében, A hóhér kötelében is megmutatkoznak tehetsége legfőbb vonásai, az alakítás természetes könnyedsége, a stílus árnyalt sokrétűsége és főleg cifrázatlan pontossága. A regény az 1845-46-ban keletkezett Felhők-ciklus szomszédságában jött létre, és az ihlet természetében, a zaklatott lelkiállapot visszatükröződésében, a szélsőséges romantika szüzséinek és eszköztárának fölhasználásában rokon is vele. Alapeszméje a több nemzedéken folytatódó bosszú. Ternyei Boldizsár elhódítja Andorlaki Máté szerelmét. Andorlaki bolyongásban és nyomorgásban eltöltött évtizedek után kártyán elnyeri ellenfele pénzét. Ezután egymás gyermekeit és unokáját teszik tönkre, igazolva az Ószövetségből, Jehovától kölcsönvett mottót: Megbüntetem az atyák vétkeit a fiakban harmad- és negyedíziglen. A tragédiáknak majd mindegyike kapcsolatban van egy végül sorsszimbólummá váló bitófával ez nemcsak romantikus hatásvadászat, az irodalomtörténet-írás igazolta, hogy a folyvást úton lévő Petőfi minduntalan találkozott az akasztófák rémisztő látványával. A vadromantikus cselekmény kivonata természetesen nem jellemezheti a regény igazi értékeit, az elbeszélő nézőpont leleményes megválasztását (a rezignált öreg Andorlaki mondja el a történetet), a nagy időtáv sűrített érzékeltetését, a mellékalakok frappáns jellemzését. Verscsírák sokaságára ismerünk rá a szövegben: a sírból kilépő szerelmes férfi képe a Szeptember végén, a haldokló hattyúé a Tündérálom előzménye. Bár a regény természetesen megtalálható a költő összes prózai műveit és levelezését, valamint a műveit tartalmazó gyűjteményes kötetekben (l.: 200124373), önálló könyvként is érdemes beszerezni az efféle kiemelések az életmű tömbjéből általában jótékony hatásúak, segítenek az alkotásokra óhatatlanul rászitálódó irodalomtörténeti porréteg eltávolításában. ISBN: 978-963-266-170-4A termék eladó új, olvasatlan állapotban. Kínálatunkban több mint tízezer új és használt könyv szerepel, melyeket raktárról tudunk szállítani. A gyerekkönyvektől kezdve a szépirodalmon át a bestseller kiadványokig rengeteg könyv címből választhat.
Nézze meg őket most: BookHouse Könyvdiszkont könyvekSzállítási feltételek: Személyes átvételre kizárólag a budapesti üzletünkben van lehetőség (az Örs vezér tértől 1 percre), hétfőtől péntekig 9. 30 és 17. 30 óra között, valamint szombaton 9. 30 és 13. 30 óra között. Házhoz szállítás futárszolgálattal, előre fizetéssel vagy utánvéttel lehetséges. A szállítási költség Magyarországon előre utalással 730 Ft., utánvéttel 995 Ft., de 10. 000 Ft. feletti vásárlás esetén a szállítás díjtalan. A leütést követő 1-2 munkanapon belül kerül a könyv a raktárból az üzletbe, így aznapi átvétel nem lehetséges. A leütést követő 7 napon belül, kérjük, e-mailen jelentkezzen a könyvért, és adja meg, milyen módon (személyes vagy házhozszállítás) szeretné átvenni a könyvet. Kínálatunkban kizárólag raktárkészleten lévő könyvek találhatók, azonban a beszerzések és eladások függvényében a készletünk folyamatosan változik, ezért sajnos előfordulhat, hogy a megrendelt könyv közben elfogyott.
Ajánlatunk a készlet erejéig érvényes. Készlethiány esetén, a megrendelést előfoglalásba tesszük és tájékoztatjuk Önt a várható szállítási időpontról. A gyors és pontos kommunikáció miatt kérjük, hogy lehetőség szerint e-mailben tartsa velünk a kapcsolatot! Kérjük csak a fentiek tudatában licitáljon a termékre! Köszönjük, hogy megtisztel bennünket bizalmával!
a BookHouse Könyvdiszkont Csapata


Jelenlegi ára: 2 115 Ft

Az aukció vége: 2011-06-30 18:33
. Petőfi Sándor: A hóhér kötele - Jelenlegi ára: 2 115 Ft

Fontos