2011. október 27., csütörtök

Passuth László: Tört királytükör - Jelenlegi ára: 3 470 Ft

BookHouse könyvdiszkont: Az ezer könyv házaTisztelt Érdeklődő! A BookHouse Könyvdiszkont Csapata üdvözli Önt! Kérjük, csak a terméklapon olvasható szállítási feltételek elfogadása esetén licitáljon a termékre! Tört királytükörA könyv listaára: 3990 Ft. Leírás:
Több mint három évtizede látott utoljára napvilágot Passuth László regénye, mely az első magyar reneszánsz uralkodó, Zsigmond életét mutatja be. A mostani megjelenés azért is aktuális, mert a Reneszánsz Év alkalmából Zsigmond alakja és uralkodása is új megvilágításba került átértékelődtek pl. a katonapolitikájára, stratégiai tehetségére és célkitűzéseire vonatkozó korábbi nézetek. A cím a királytükör műfajára utal, mely a bölcs uralkodó tetteit szabta meg, és amelyet maga Zsigmond számtalan alkalommal megtört. Úgy kora a százéves háború, a kettős (sőt hármas) pápaság, a huszita mozgalom, az első európai török invázió időszaka, illetve a reneszánsz Itálián kívüli kezdetei, hazai elterjedése , mint egyszerre gáláns és erőszakos, agyafúrt és határozott személyisége, erőskezű és kompromisszumokra kényszerülő alakja ellentmondásos és izgalmas figurává teszi Zsigmondot. Passuth László összetett módon, részletezően követi végig életét, kora minden fontos személyiségét felvonultatja, minden jelentős eseményéről szól. Jó érzékkel mutatja fel az államférfi és a magánember arcvonásait: a vallás parancsait gyakorta megszegő hatalmas urat, aki mégis kemény kézzel szünteti meg az egyházszakadást, a ravasz diplomatát, aki Franciaország és Anglia kibékítésére tesz kísérletet, hogy emelje a császári korona presztízsét, a jövevény uralkodót, aki ügyesen osztja meg a hazai rendeket, hogy évtizedek szívós munkájával építse ki a királyi hatalmat, a katonapolitikust, aki nemzetközi összefogással keresztes hadjáratot vezet a Balkánra, az európai uralkodót, aki a magyar és cseh királyság elnyerése után német-római császárként ülhetett a trónra öt évtizedet felölelő pályafutása vége felé ám kitér Zsigmond második feleségére, a költekező, önző és hiú, ám szép és eszes Cillei Borbálára, akit Zsigmond egy évre a nagyváradi kolostorba száműzött. A temérdek ismeretanyagot izgalmas meseszövéssel és kiváló stílussal párosító mű széles körben ajánlható, a jelen strapabíró kiadást állományfrissítés céljából érdemes beszerezni. ISBN: 978-963-9797-76-5A termék eladó új, olvasatlan állapotban. Kínálatunkban több mint tízezer új és használt könyv szerepel, melyeket raktárról tudunk szállítani. A gyerekkönyvektől kezdve a szépirodalmon át a bestseller kiadványokig rengeteg könyv címből választhat.
Nézze meg őket most: BookHouse Könyvdiszkont használt könyvek
BookHouse Könyvdiszkont új könyvekSzállítási feltételek: Személyes átvételre kizárólag a Budapesten van lehetőség (Árpád híd pesti hídfőjénél, Hétfő-Csütrötök: 10. 00-19. 00; Péntek: 10. 00-18. 00). Házhoz szállítás futárszolgálattal, előre fizetéssel vagy utánvéttel lehetséges. A szállítási költség Magyarországon előre utalással 795 Ft., utánvéttel 995 Ft., de 10. 000 Ft. feletti vásárlás esetén a szállítás díjtalan. A leütést követő 1-2 munkanapon belül kerül a könyv a raktárból az üzletbe, így aznapi átvétel nem lehetséges. A leütést követő 3 napon belül, kérjük, e-mailen jelentkezzen a könyvért, és adja meg, milyen módon (személyes vagy házhozszállítás) szeretné átvenni a könyvet. Kínálatunkban kizárólag raktárkészleten lévő könyvek találhatók, azonban a beszerzések és eladások függvényében a készletünk folyamatosan változik, ezért sajnos előfordulhat, hogy a megrendelt könyv közben elfogyott.
Ajánlatunk a készlet erejéig érvényes. Készlethiány esetén, a megrendelést előfoglalásba tesszük és tájékoztatjuk Önt a várható szállítási időpontról. A gyors és pontos kommunikáció miatt kérjük, hogy lehetőség szerint e-mailben tartsa velünk a kapcsolatot! Kérjük csak a fentiek tudatában licitáljon a termékre! Köszönjük, hogy megtisztel bennünket bizalmával!
a BookHouse Könyvdiszkont Csapata


Jelenlegi ára: 3 470 Ft

Az aukció vége: 2011-10-29 21:50
. Passuth László: Tört királytükör - Jelenlegi ára: 3 470 Ft

Fontos